Од наредната недела директни летови од Охрид за Малме и Милано

Од понеделник авиокомпанијата „Визер" стартува со новите линии од охридскиот аеродром „Свети Апостол Павле" кои ги воспоставува врз основа на договорот со Владата.

Во понеделник напладне на охридскиот аеродром „Свети Апостол Павле“ треба да слета првиот авион од Малме. Веќе следниот ден, во вторник, ќе се воспостави директната врска на Охрид со Милано.

Овие линии во текот на летото ќе се реализираат по два пати во неделата. До 13 септември летовите од охридскиот аеродром до Малме ќе бидат секој понеделник и петок, а потоа и во среда и недела. Летовите за Милано до 30 март ќе бидат во вторник и сабота, а од 1 април во понеделник и петок. Од охридскиот аеродром  „Визер“ од јули треба да стартува и со директни летови до германските градови Меминген и Дортмунд. 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе