Од денеска секој ден нов филм со Макс ТВ кино

Македонски телеком најавува филмски месец со Макс ТВ кино (MaxTV). Од денеска15 април ќе можете да уживате во некои од најдобрите македонски филмски достигнувања, овогодишните оскаровци и уште многу забавни филмови.

Секоја вечер ќе има промотивни проекции на филмски наслови со фестивалски квалитет, кои ќе бидат достапни за сите Maкс ТВ корисници, без дополнителен надомест. Проекциите почнуваат во 20 часот, а филмовите ќе бидат достапни 24 часа.

Домашното кино почнува денес, со македонскиот филм „Година на мајмунот“.

„Каде да летнеме викендов е пристап што како таков повеќе нема да постои“...

повеќе

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе