Дома

Нова закана за земјоделското земјиште – фотоволтаици (ВИДЕО)

По лавината негативни реакции, Министерството за земјоделство го повлече нацрт-Законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост за 1 евро од квадрат. Сега, зачестени се барањата плодно земјоделско земјиште да се користи за фотоволтаици односно за производство на струја наместо за храна. Во период кога цените на храната драстично растат, експерти предупредуваат дека квалитетното земјоделско земјиште не треба да се користи за ништо друго освен за производство на прехранбени производи. Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе

Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.

повеќе