Нов претставник и салон на Хјундаи

Ми-да гранд моторс е новиот единствен овластен импортер на возила и резервни делови на Хјундаи (Hyundai Motor Company) за Македонија. Со денешното отворање на новиот продажно-сервисен Хјундаи центар, Ми-да гранд моторс прераснува во сериозен автомобилски центар на македонскиот пазар со богата понуда на возила во еден од најмодерните објекти во нашата земја.

Салонот и сервис центарот на Хјундаи се сместени на улица „Босна и Херцеговина“ број 1, до салонот на Форд, и тука може да се набават најновите модели од палетата на брендот Хјундаи. Освен нови возила, Ми-да нуди и единствен овластен сервис за сите возила во гаранција, но и за сите останати Хјундаи возила во Македонија.

Според генералниот директор на Ми-да гранд моторс, Дритон Заири, компанијата станува сериозен автомобилски центар каде може да се купат возила од брендовите Форд и Хјундаи, како и да се набават користени возила од сите брендови што се продаваат под балканскиот бренд Аутото.

„Навистина сме горди што во нашиот автомобилски центар отсега ќе можеме да ги нудиме возилата од брендот Хјундаи. Тоа зборува за сериозноста на Ми-да гранд моторс да биде прва на балканскиот пазар и за нашиот сериозен пристап кон работењето со светски брендови. Ова ја покажува и нашата сериозност да понудиме квалитетен сервис за нашите клиенти, да понудиме врвна услуга и да создадеме задоволни клиенти. Ги повикуваме граѓаните да создадат ново искуство во автомобилскиот свет“, рече Заири пред присутните гости на денешното отворање на новиот продажно-сервисен Хјундаи центар.

Оваа парафраза на големиот Иво Андриќ, нобеловец и водечко книжевно име на Балканот, за малку ќе го погодеше лично него.

повеќе

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе