Нов Фурнаџиски леб со кисело тесто од Жито лукс

Фурнаџиски леб со кисело тесто е уште еден нов производ нa Жито лукс. Подготвен од природни состојки по специјална рецептура со кисело тесто и во две варијанти, како пченичен бел и интегрален пченичен леб, новиот леб има неодолива арома и автентичен вкус на домашно подготвен леб. 

Киселото тесто, како клучна состојка кај новиот производ, нуди природна форма на квас што го подобрува вкусот и хранливата вредност на пекарските производи. Фурнаџискиот леб со кисело тесто има одличен вкус, свежина и густа структура и е идеален за оние кои бараат автентичен, вкусен леб. Овие два нови производи се практично исечени на парчиња кои се свежи и меки и идеални за подготовка на сендвичи или како основа на секој оброк.

Комерцијален текст

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе