НИКОБ лаб: Од 1 до 7 април 1.000 денари за ПЦР тест

По повод првиот роденден на НИКОБ лаб, цената за ПЦР тестовите од 1 до 7 април од 1.400 ќе бидат 1.000 денари. Целта е уште повеќе да ја доближиме услугата до граѓаните согласно нивните потреби и тоа ни е приоритет целиот овој период, велат од НИКОБ лаб.

„Воедно сакаме да се заблагодариме за стекнатата доверба од 213/569 пациенти и направените 298.186 приеми.

Благодарение на довербата станавме лидери во тестирањето на ковид-19 со пристапот на најниски цени со докажан квалитет и тоа не направи единствени и достапни во државата со реализирани вкупно 287.780 тестови од кои 134.908 ПЦР ковид-19 тестови и 152.872 брзи антигенски тестови.

Ни преставуваше чест и задоволство што реализиравме 520.000 услуги за граѓаните и тоа не етаблира како установа која во својата визија го има приоритетот на здравјето на граѓаните.

Горди сме што во нашето семејство НИКОБ лаб – биохемиска и молекуларна дијагностичка лабораторија имаме 120 вработени, 2 доктори специјалисти по медицинска биохемија, 4 здравствени соработници – биохемичари, 1 фармацевт, 24 медицински лаборанти, 9 молекуларен биолози, 80 административно- технички персонал од кои 6 возачи и 74 административни работници.

Ја поседуваме најдостапната мрежа во државата со  локации во Скопје – База Кисела Вода, Аеродром ТАВ – Скопје и Охрид, погранични локации – Гевгелија, Дојран, Табановце и Струмица, локации во внатрешноста: Велес, Кавадарци, Прилеп и Кочани.

Стратегијата за целата оперативна поставеност е доближување на услугата согласно потребите и  барањето на заедницата и граѓаните за навремена и непречена услуга. 

На располагање на граѓаните за достапност на услугата според место на живеење и според потребите на заедниците ни е овозможено со возен парк од 4 санитетски возила и 7 леки коли“, соопшти компанијата.

Коемрцијален текст 

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе