НИКОБ лаб: Од 1 до 7 април 1.000 денари за ПЦР тест

По повод првиот роденден на НИКОБ лаб, цената за ПЦР тестовите од 1 до 7 април од 1.400 ќе бидат 1.000 денари. Целта е уште повеќе да ја доближиме услугата до граѓаните согласно нивните потреби и тоа ни е приоритет целиот овој период, велат од НИКОБ лаб.

„Воедно сакаме да се заблагодариме за стекнатата доверба од 213/569 пациенти и направените 298.186 приеми.

Благодарение на довербата станавме лидери во тестирањето на ковид-19 со пристапот на најниски цени со докажан квалитет и тоа не направи единствени и достапни во државата со реализирани вкупно 287.780 тестови од кои 134.908 ПЦР ковид-19 тестови и 152.872 брзи антигенски тестови.

Ни преставуваше чест и задоволство што реализиравме 520.000 услуги за граѓаните и тоа не етаблира како установа која во својата визија го има приоритетот на здравјето на граѓаните.

Горди сме што во нашето семејство НИКОБ лаб – биохемиска и молекуларна дијагностичка лабораторија имаме 120 вработени, 2 доктори специјалисти по медицинска биохемија, 4 здравствени соработници – биохемичари, 1 фармацевт, 24 медицински лаборанти, 9 молекуларен биолози, 80 административно- технички персонал од кои 6 возачи и 74 административни работници.

Ја поседуваме најдостапната мрежа во државата со  локации во Скопје – База Кисела Вода, Аеродром ТАВ – Скопје и Охрид, погранични локации – Гевгелија, Дојран, Табановце и Струмица, локации во внатрешноста: Велес, Кавадарци, Прилеп и Кочани.

Стратегијата за целата оперативна поставеност е доближување на услугата согласно потребите и  барањето на заедницата и граѓаните за навремена и непречена услуга. 

На располагање на граѓаните за достапност на услугата според место на живеење и според потребите на заедниците ни е овозможено со возен парк од 4 санитетски возила и 7 леки коли“, соопшти компанијата.

Коемрцијален текст 

 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе