Набавена е струја за болници, училишта и градинки

Во текот на вчерашниот ден набавени се 4.580 Мвч електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта и за објекти од виталната инфраструктура во државата, соопшти Владата базирајќи ги своите информации од диспечерскиот извештај на ЕСМ.

Фото: П.Џ.

Во информацијата е наведено дека АД ЕСМ вчера произведе 12.636 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 8.080 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.556 MWh.

Легенда под Главна слика

Фото: П.Џ.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе