Мобилните телефони Уан плус промовирани и во Македонија

Глобалната технолошка компанија Уан плус (OnePlus) и Комтрејд, локален дистрибутер во Македонија во рамките на Comtrade Distribution, денес го објавија своето партнерство за презентирање на паметните телефони Уан плус во Македонија.

Паметните телефони на Уан плус ќе се најдат во дистрибутивната мрежа на Комтрејд во повеќе од 30 малопродажни објекти низ земјата.

Минатата година Уан плус ја прошири својата линија на уреди со сериите OnePlus Nord и OnePlus Nord N и почна со уште пошироко креирање на најдобрите уреди со подобрено корисничко искуство од среден опсег. На овој начин, својата технологија ја направи достапна за поголем број корисници на глобално ниво. Во палетата на уреди предводник е серијата OnePlus 9, тоа е најнапредниот смартфон до сега што нуди исклучително искуство во употребата на камерата преку системот „Hasselblad Camera for Mobile”, брзи екрани за освежување на новата генерација и технологија за брзо безжично полнење што ги надминува жичните решенија за полнење на конкуренцијата.

Производната линија Nord беше лансирана во јули 2020 година како прв чекор на глобалната стратегија за диверзификација на Уан плус остварувајќи ја целта за поголема достапност на уредите. Најновите додатоци во составот на Nord се OnePlus Nord CE 5G. Овој модел е изграден врз основните аспекти на искуството на Nord со што обезбедува моќни карактеристики по подостапна цена. Покрај тоа Nord 2 5G носи низа новитети засновани на AI карактеристиките, дизајнирани за да го подобрат корисничкото искуство и да понудат сè што може да побарате.

Од април 2014 година, кога беше лансиран првиот OnePlus One, растечката заедница на OnePlus претставува камен-темелник на успехот. Во моментов, заедницата на Уан плус брои повеќе од 10 милиони членови ширум светот, а над 3 милиони корисници од Европа се регистрирани на oneplus.com. Уан плус објави силен почеток на 2021 година, со значителен скок на продажбата од 388 отсто и раст на приходите од 286 проценти во првиот квартал од 2021 година, во споредба со истиот квартал минатата година.

Овој раст во голема мерка беше управуван од главната линија на паметни телефони, придонесувајќи со 65 отсто од вкупните приходи, вклучувајќи ја и неодамна лансираната серија OnePlus 9. Северна Европа се појави како најголем придонесувач во приходите на регионот, со придонес над 30 отсто.

Комтрејд, со својата силна локална позиција како дистрибутер во Македонија, ќе овозможи достапност на уредите преку водечките продажни места и телекомуникациските оператори.

Комерцијален текст

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе