Државна видеолотарија на Македонија

Милионер џек пот за крај и за почеток на новата година

Со Милионер џек пот jа завршивме 2019 и ја почнавме 2020. На 30 декември 2019 го добивме последниот милионер џек пот за мината година, а на 2 јануари го имаме првиот за новата година, соопштија од Дрќавната видеолотарија на Македонија.

Симијон Костов од Облешево го освои најпосакуваниот Милионер џек пот, вреден 1.384.402 денари. Добивката е освоена во Облешевка АДБ на 30 декември 2019 во 21:05 часот.

Симијон како редовен играч на видеолотариските терминали, се радувал и на други помали добивки. Добитниот износ од милионер џек пот е убава сума, за која како што ни откри, се уште нема прецизен план за трошење.

Првиот од годинава добитник на Милионер џек пот вреден 1.299.647 денари сака да остане анонимен. Тој добивката ја освои на 2 јануари во Делта Бет во Скопје.

Џек пот добивките Државната видеолотарија ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 308 Милионер џек пот добивки во вкупен износ од 459.221.756 денари. Покрај нив, освоени се и 58.352 Мини џек пот добивки во вкупен износ од 307.091.978 денари.

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе