Mанифестација за промоција на развојот на пчелната кошница започна во Тетово

Манифестацијата Изложба куќа, на која ќе се промовира развојот на пчелната кошница од праисторијата до денеска ќе се отвори денеска во Домот на културата во Тетово од страна на Здружението Градот на Пчелите, а во соработка со Факултетот за земјоделство и биотехнологија при ДУТ во Тетово.

На манифестацијата ќе се изложуваат пчелни кошници со сите придружни елементи со цел преку запознавање на секојдневната работа на пчеларот, да се подигање свеста кај граѓаните но и во институците, дека пчеларството е  многу важен сегмент не само во развој на земјоделието туку и во  зачувување на биодиверситетот во природата.

Во проект се вклучени и ученици од прво одделение, каде со нивните бујни фантази ќе ни зборуват преку изгработени фигури и бои за нивниот пчелен свет. 

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе