Малите членови на големото семејство „Алкалоид" го одбележаа Светскиот ден на здравјето

По повод Светскиот ден на здравјето, „Алкалоид" АД Скопје својот фабрички двор го претвори во креативна работилница за децата на вработените во компанијата. Најмалите членови на големото семејство „Алкалоид", на возраст од 4 до 14 години, цртаа, разговараа, дебатираа и кажуваа колку знаат за здравјето.

„Здравјето претставува целосна физичка, психичка и социјална благосостојба, а не само отсуство на болест или изнемоштеност", се вели во дефиницијата на Светската здравствена организација од 1948 година. Како своевиден аларм кој треба да го привлече вниманието на светската јавност за најважните проблеми поврзани со здравјето на глобално ниво, 7 април оваа година се одбележува под слоганот „Нашата планета, нашето здравје".

Свеста за најважното нешто во животот – грижата за себе и за животната околина и многуте слични теми поврзани со човековото здравје – започнува од најрана возраст, кога, всушност, и се добиваат здравите навики. Годинава, по повод Светскиот ден на здравјето, „Алкалоид" АД Скопје својот фабрички двор го претвори во креативна работилница за децата на вработените во компанијата. Најмалите членови на големото семејство „Алкалоид", на возраст од 4 до 14 години, цртаа, разговараа, дебатираа и кажуваа колку знаат за здравјето!

Малите протагонисти од големиот алкалоидов тим, почнувајќи токму од 7 април, па во наредните неколку месеци, ќе отвораат нови поглавја на темата здравје, истражувајќи за здравата исхрана, здравата животна средина, за спортот, здравиот сон, позитивното размислување и за слични теми што го засегаат буквално секој еден поединец.

Влоговите насловени „60 секунди здравје" ќе бидат постирани на каналите на социјалните мрежи на „Алкалоид" АД Скопје и ќе имаат цел да ја подигнат свеста за поздрав живот на секој поединец.
Имајте убав ден на здравјето затоа што ЗДРАВЈЕТО Е ПРЕД СЀ!

(Комерцијален текст)

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе