Макпетрол ја реновира бензинската станица во Битола

Инвестицискиот циклус на Макпетрол АД продолжува со завршување на реновирањето на бензинската станица во Битола. Со тоа, бензинската станица доби карактеристики на модерна и функционална единица која ќе ги задоволи сите потреби на потрошувачите, велат од компанијата.

Целосната инвестиција во оваа бензиска станица изнесува околу 18 милиони  денари и истата овозможи целосно модернизирање на станицата. На бензиската станица достапни се сите деривати и течен нафтен гас, како и дополнителните услуги што ќе можат да се добијат во современата продавница. Бензинската станица ги исполнува сите безбедносно - технички нормативи и во потполност ги исполнува современите функционални и естетски стандарди, посочуваат од компанијата.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе