Меморандум

Македонија и Косово ќе соработуваат во областа на регистрација на бизнисите

Македонија и Република Косово денеска ќе потпишат меморандум за соработка во областа на регистрацијата на бизнисите, јавува МИА од Приштина.

Меморандумот во Министерството за трговија и индустрија на Косово ќе го потпишат директорката на Агенцијата за регистрација на бизнисите на Косово, Неџмие Селими и директорката на Центарот за регистрација на бизнисите на Северна Македонија, Марија Бошковска.

На церемонијата, како што е најавено, ќе присуствува и ќе се обрати косовскиот министер за трговија и индустрија, Ендрит Шаља.

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе