Леб со кисело тесто за автентичен вкус на домашните оброци

Лебот е една од главните состојки во исхраната кај децата и возрасните. За појадок, ручек или вечера, во солена или блага варијанта, лебот секогаш е присутен на семејната трпеза. Постојат повеќе видови леб, но исто така и различни начини на негово приготвување.

Во последно  време големо внимание привлекоа и дамнешните рецепти за подготовка на леб од кисело тесто поради неговите потврдени здравствени бенефити, но и уникатни карактеристики.

Велат највкусен е оној леб кој привлекува уште при првиот допир со својата мекост и свежина. А, токму таков е новиот леб кој се појави неодамна на македонскиот пазар, од Жито Лукс, лидерот во мелничко-пекарската индустрија на нашиот пазар - Фурнаџиски леб со кисело тесто. Достапен е во две варијанти - пченичен леб на парчиња и пченичен-интегрален леб на парчиња.

Овој леб се карактеризира со неодолива арома, идеална мекост и свежина, густа структура и автентичен вкус на кисело тесто кој претставува вистинска авантура за сите сетила.

Направи ѝ пат на фантазијата, додај ја омилената состојка и уживај во неодоливиот оброк со Фурнаџиските лебови со кисело тесто!

Комерцијален текст

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе