Леб со кисело тесто за автентичен вкус на домашните оброци

Лебот е една од главните состојки во исхраната кај децата и возрасните. За појадок, ручек или вечера, во солена или блага варијанта, лебот секогаш е присутен на семејната трпеза. Постојат повеќе видови леб, но исто така и различни начини на негово приготвување.

Во последно  време големо внимание привлекоа и дамнешните рецепти за подготовка на леб од кисело тесто поради неговите потврдени здравствени бенефити, но и уникатни карактеристики.

Велат највкусен е оној леб кој привлекува уште при првиот допир со својата мекост и свежина. А, токму таков е новиот леб кој се појави неодамна на македонскиот пазар, од Жито Лукс, лидерот во мелничко-пекарската индустрија на нашиот пазар - Фурнаџиски леб со кисело тесто. Достапен е во две варијанти - пченичен леб на парчиња и пченичен-интегрален леб на парчиња.

Овој леб се карактеризира со неодолива арома, идеална мекост и свежина, густа структура и автентичен вкус на кисело тесто кој претставува вистинска авантура за сите сетила.

Направи ѝ пат на фантазијата, додај ја омилената состојка и уживај во неодоливиот оброк со Фурнаџиските лебови со кисело тесто!

Комерцијален текст

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе