Кирил Колемишевски нов директор на Македонска банка за поддршка на развојот

Кирил Колемишевски е поставен за нов главен извршен директор на Македонска банка за поддршка на развојот АД Скопје.

Oваа одлука е донесена на седницата на Надзорниот одбор на банката одржана на 15 мај. Кирил Колемишевски  на јавноста и е многу повеќе познат како член на бендот „Нокаут“, а и искусен адвокат кој се занимава со стопанско право.

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе