КЕМЕТ електроникс отвора нова производствена хала во ТИРЗ Скопје 1

Компанијата КЕМЕТ електроникс Македонија (КЕМЕТ, компанија на ЈАГЕО) денеска ќе отвори нова производствена хала и ќе организира Семеен ден за вработените.

КЕМЕТ eлектроникс Македонија 12 години работи на производство на електронски компоненти во земјава. Лоцирана е во ТИРЗ Скопје 1.

Од лани компанијата почна со изградба на нов објект заради проширување на производствените капацитети со што, најавува, ќе се отворат и дополнителни работни места. 

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе