Автомобилски кредит на ПроКредит Банка

Инвестирајте во вашиот нов автомобил

Одлуката за купување на нов автомобил воопшто не е лесна. Долго време поминувате во разгледување и избирање на идеалниот модел за Вас пред да ја донесете конечната одлука. Првиот чекор пред да го изберете автомобилот е проценката на Вашата финансиска состојба во моментот и поставувањето на финансиските цели за исплата на истиот.

ПроКредит Банка Ве советува на кои прашања да обрнете внимание пред да ја донесете конечната одлука со цел да ги задоволите Вашите желби, но и да останете во рамките на Вашите финансиски можности и да не се презадолжите непотребно.

Прочитајте ги нашите практични совети при купување на нов автомобил!

Истражете го пазарот и цените

Пред да појдете во салон за да купите автомобил, бидете подготвени и истражете го пазарот и автомобилите слични на тој што го посакувате. Споредете ги карактеристиките, потрошувачката, трошоците за одржување, достапноста на делови и секако цените на автомобилите.

Дознајте ги Вашите права како купувач

Задолжително склучете договор за купување на автомобилот, без разлика дали го купувате од салон за автомобили или купувате веќе користено возило од сопственик.

Договорот би требало да ги содржи следниве одредби:

детални податоци за тип возило, година, боја, идентификациски број, сериска и дополнителна опрема

цена на автомобилот

услови на плаќање и

дополнителни белешки побарани од страна на купувачот за состојбата на возилото.

Бидете сигурни дека возилото ја поседува целата дополнителна опрема, првенствено побарајте ги сите клучеви (како и резервниот клуч).

Проверете ги опциите за автомобилски кредит

Истражете ги понудите за кредит од локалните банки и финансиски институции. При избор на најповолна опција земете ги во предвид следниве 3 фактори:

Рок на отплата на кредит – колку подолго го враќате кредитот толку повеќе расте и вкупниот износ на каматата која треба да ја платите

Тип на каматна стапка на кредитот – фиксната камата ви гарантира дека истата ќе остане непроменета за даден временски период. Фиксната каматна стапка Ви нуди сигурност дека Вашата рата за кредит нема да се менува

Дополнителни трошоци за кредитот како провизија при исплата, административни трошоци и слично. Секогаш информирајте се за сите дополнителни трошоци со цел да имате комплетна слика за понудата за кредит

Кликнете на линкот за да дознаете повеќе за кредитните поволности и услови за автомобилскиот кредит на ПроКредит Банка.

Комерцијален текст

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе

Тоталното разочарување од сите мејнстрим политички елити, вклучувајќи ги и зелените, континуирано води кон отуѓување на граѓаните, за што доказ е се помасовното бојкотирање на изборните процеси.

повеќе

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе