И сметководителите ќе испорачаат барања за помош од власта

И сметководителите веќе ги чувствуваат последиците од новонастанатата економска ситуација поради коронавирусот. Тие денеска, како што најавија, ќе соопштат конкретни предлог-барања за поддршка.

„Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и им е намалена ликвидноста, а тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските. Многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат“, стои во најавата за прес-конференцијата на Комората на сметководители, закажана за денеска.

Македонија спаѓа во групата држави во кои се преземени ригорозни ограничувања на човековите права заради справување со коронавирусот. 

повеќе

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе