Хуавеј мејт 40 про на македонскиот пазар

Од денеска најновиот мобилен аппарат на Хуавеј (Mate 40 Pro) е достапен на македонскиот пазар, во продажните места на Македонски телеком, по цена од 64.990 денари.

Хуавеј мејт 40 про (HUAWEI Mate 40 Pro) се базира на Кирин 9.000 (Kirin 9.000) чипсет од 5-нанометри со интегрирана 5Г конекција, ултра вижн сине (Ultra Vision Cine) камера, 90 херци (OLED) дисплеј, жично 66W и 50W безжично полнење.

„Серијата „Mate“ има многу обожаватели во нашата земја. Таа е израз на сила, моќ, креативност и победа - квалитети што секој од нас ги бара, особено во предизвикувачки времиња како денешните. Среќни сме што им го понудивме новиот мејт 40 про на потрошувачите во С Македонија само еден месец по неговата глобална премиера“, вели Лонгруи Циу, генерален директор на Хуавеј консјумер бизнис груп (Huawei Consumer Business Group) за Бугарија и Македонија.

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе