ЗА ПОПЛАВЕНИТЕ СЕМЕЈСТВА

„Голден Арт“ донираше градежни материјали и намирници од 1 милион денари

Компанијата „Голден Арт“ донираше градежни материјали и намирници за семејствата од поплавените места во вредност од 1.000.000 денари. Помош доаѓа и од нивната ангажирана механизација со која се расчистуваат поплавените подрачја околу Скопје.

Ставот на „Голден Арт“ е: „Во време на најголеми тешкотии, чудата се најпотребни. Фирми, поединци, млади, стари, секој треба да се вклучи и да придонесе“.

„Потребно е чудо. Да го направиме заедно!“, велат од компанијата. 

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе