„Глобал фајненс“ ја прогласи Охридска банка Сосиете женерал за „Најдобра банка во Македонија”

Финансискиот магазин „Глобал фајненс", публикација на Светска банка која е достапна во 188 земји во светот, по 26-ти пат по ред ја објави листата на добитници на престижната награда „Најдобра банка за 2019 година" во регионот на Централна и Источна Европа за 2019 година. Овој меѓународен финансиски авторитет, ја постави Охридска банка Сосиете Женерал на пиедесталот на најдобрите банки во Централна и Источна Европа, со што стана единствената банка од земјата која четири години по ред е носител на признанието „Најдобра банка во Македонија".

Според уредничкиот одбор на „Глобал фајненс“, најдобри резултати покажува Охридска банка Сосиете женерал при направената евалуација на објективните и субјективните критериуми, кои го мерат остварувањето натпросечни напори во своето работење при тоа воведувајќи производи и услуги во реално време кои истовремено нудат апсолутна безбедност за клиентите.

„Најдобра банка во Македонија за 2019 година е повеќе од големо признание, особено кога доаѓа од страна на врвен авторитет како Глбоал Фајненс. Уште повеќе што оваа награда ја добиваме 4-та година по ред и со тоа овој успех веќе станува и обврска, а и очекување на нашите клиенти кон нас како финансиска институција. Во годината во која банката истапи со нова стратешка определба, продолжуваме во ист ритам на чекориме. Овој успех се должи на одличната соработка со сите наши клиенти и на посветената работа на тимот на Охридска банка но, ова е и мотив и визија за тоа каде сакаме да бидеме и во наредните години“, изјави Бранка Павловиќ, претседател на управниот Одбор на Охридска банка Соситете женерал.

„Ваквите меѓународни признанија се уште една потврда за улогата која Охридска банка Сосиете женерал ја има во банкарскиот сектор во земјата, за нашата стабилност, конзистентност, нашата истрајност и посветеност. Одличните резултати кои во низа ги постигнуваме, како и историски највисокиот раст на добивката на банката во изминатата година, само покажуваат дека апсолутно го заслужувме ова“, додаде Павловиќ.

Наградата на ќе биде доделена на свечена церемонија на 19 октомври во рамките на годишното собрание на ММФ/Светска банка (IMF/World Bank) во Вашингтон, САД, каде на едно место ќе се сретнат претставници од 22 најдобри банки од Централна и Источна Европа.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе