Фонд за иновации го поништи тендерот за пијалоци и набави средства за Клиниката за детски болести

Фондот за иновации и технолошки развој го поништи годишниот тендер за набавка на пијалоци и прехранбени производи и овие буџетски средства ги пренамени за Универзитетска Клиника за детски болести во Скопје.

ФИТР на Клиниката за детски болести достави заштитни скафандери, заштитни очила и ракавици наменети за медицинскиот персонал и пациентите.

 

Кога ќе заврши пандемијата, очекувајте државите да се вратат со поголема власт и поголем легитимитет.

повеќе

Откако не успеа во приказот на Мицкоски како екстензија на Груевски и на опозицијата како „анти-западна“, со изјавите неделава Заев покажува дека негов рецепт за изборна победа е само што помала излезност без учество на опозицијата.

повеќе