ХУМАНИТАРНАTA АКЦИЈА НА НОВОМАТИК

„Фламинго“ донираше дезинфекциски средства за болницата во Гевгелија

Казино „Фламинго" хотел Гевгелија, членка на групацијата Новоматик во Македонија додели донација со дезинфикциски средства во износ од 20.000 на ЈЗУ општа болница во Гевгелија, како дел од хуманитарната кампања за помагање на здравствените институции кои се вклучени во борбата против ковид-19 вирусот.

Компанијата казино „Фламинго“ хотел Гевгелија, претходно донираше и болнички кревети, во износ од 20.000 евра во оваа болница или вкупно 40.000 евра во неопходна медицинска опрема.

„Фламинго“ заедно со останатите членки на групацијата Новоматик и АПЕКС Македонија, овој месец ќе реализираат донации во здравствените институции кои имаат ковид-19 центри во вкупен износ од 200.000 евра.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе