Фајнанс тинк: Еве како другите земји се справуваат со кризата

Институтот за економски анализи Фајнанс тинк објави дел од фискалните мерки со кои други земји се справуваат со економските последици од коронавирусот.

Објавено

Понеделник, Март 16, 2020 - 10:14

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе