Еуростандард банка ја докупи Поштенска банка

Пакетот акции на Владата на Република Македонија во Поштенска банка ги купи Еуростандард банка.

Пакетот од 12.830 акции по номиналната утврдена цена од 188,09 евра за акција го купи банката на Трифун Костовски за вкупна цена од 2,4 милиони евра. Овој пакет -акции претставува 33,333 од капиталот на банката. Со оваа трансакција Еуростандард банка стана доминантен сопственик во Поштенска банка.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе