„Еколог“ донираше 10 амбулантни возила – за Куманово, Гостивар, Кичево, Дебар, Струга, Битола, Велес

Десет амбулантни возила целосно опремени со медицинска опрема и апаратура ќе добијат здравствените домови во земјава. Целта на донацијата е снабдување на болничките капацитети и подобрување на квалитетот на услугите, особено сега за време на пандемијата кога потребите на населението за итна медицинска помош се значително поголеми. Претставникот на компанијата „Еколог“, Сеид Јусуфи, вели дека иницијативата е идеја на Љазим Дестани.

„Во овој двогодишен период, најголемото внимание е насочено кон здравството. Затоа, од претседателот на советодавниот одбор, Љазим Дестани дојде иницијатива за донирање на овие 10 амбулантни возила. Веруваме дека оваа донација ќе биде придонес за зајакнување на болничките капацитети, но и помош за здравствените работници во нивната борба против Ковид-19“, истакна Сеид Јусуфи.

Државната секретарка во Министерството за здравство, Иванка Стојаноски, рече дека оваа донација ќе им биде од голема корист на болниците, особено сега за време на пандемијата.

Амбулантните возила се целосно опремени со кислородни апарати, мобилни дефибрилатори, како и друга медицинска опрема потребна за укажување прва помош.

Одлуките донесени од поранешната власт, како што се докажа, беа лоши.

повеќе

Сѐ поочигледно е дека наместо Заев да направи чистка и да замети, граѓаните ќе го изметат него и СДСМ.

повеќе

Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот - и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите - пошироката јавност беше подготвена да ги толерира дневните бројки на новозаразени (во просек помеѓу 2.000 и 3.000 случаи во текот на летото). 

повеќе