Двајца нови добитници на Милионер џек пот

Државна видеолотарија соопшти дека имаат уште двајца нови добитници на Милионер џек пот. Насер Арифовски од Кратово и Валентин Ѓорѓиески од Охрид гсе новите добитници на најпосакуваната добивка Милионер џек пот.

Насер Арифовски од Кратово со својот четириесетти роденден го прослави со добиени 1.228.909 денари. Тој на  12 јануари во Бет ту Мар во Кратово ја го слушна сигналот кој открива дека Милионер џек пот веќе има нов сопственик.

Тој вели дека како редовен играч некако ја претчувствувал возбудливата ситуација на која ѝ претходела и добивката Мини џек пот.

Охриѓанецот Валентин Ѓорѓиевски, својот Милионер џек пот го освоил на 19 јануари во Глобалкод во Охрид.  По чекот од 1.389.997 денари добитникот пристигна придружуван од своите пријатели. Радосен ни откри  дека со парите од најпосакуваната добивка, посакува да започне сопствен бизнис.  

Џек Пот добивките, Државна Видеолотарија ги стартуваше на први јуни 2016. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 323 Милионер џек пот добивки во вкупен износ од 480.837.662 денари. Покрај нив, освоени се и 61.427 Мини џек пот добивки во вкупен износ од 320.937.860 денари.

Мини џек пот добивките се во вредност од 4 илјади до 5 илјади денари, додека најпосакуваната Милионер џек пот добивка е вредна од 1,2 милиони до 1,8 милиони денари.

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе