ССМ

Државното „Водостопанство“ четири месеци не дало плата и е пред стечај

АД „Водостопанство" во државна сопственост четири месеци нема исплатено плата, поради што Сојузот на синдикати на Македонија денеска ќе има средба со директорот, а можно е и да побара отворање на стечај за претпријатието.

Претседателот на ССМ Дарко Димовски на денешната прес-конференција соопшти дека синдикатот размислува за стечајна постапка за Водостопанство затоа што четврти месец не се исплатени плати.

„Сојузот на синдикати на Македонија заедно со агросиндикатот каде што делуваме во АД Водостопанство, кое е во државна сопственост, ќе бараме да се поведе претстечајна постапка зашто вработените веќе четверти месец не зеле плати. Денеска ќе имаме средба со директорот на Водостопанство и јасно ќе му ги изнесеме овие факти и по кој основ ќе ја поднесеме претстечајната постапка доколку не се исплатат три заостанати плати и четвртата која е тековна и се работи во септември, информира Димовски.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе