Донација на Комерцијална банка, 6.150.000 денари за Министерство за здравство

Со цел да им помогне на здравствените работници во справувањето со кризата предизвикана од коронавирусот ковид–19, Комерцијална банка АД Скопје обезбеди парична донација во износ од 6.150.000 денари и дополнителна заштитна опрема (34.250 медицински заштитни маски за лице) во вредност од 1.200.000 денари за потребите на Министерството за здравство.

Паричните средства се префрлени на посебна наменска сметка на Министерството за здравство , а се наменети за справување со заканата по јавното здравје произлезена од епидемијата со коронавирусот. Доставени се и медицинските маски за заштита на здравјето на здравствените работници, кои во борбата за зачувување на јавното здравје се најизложени на ризикот од коронавирусот.

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе