Донација на Гулф од 9 тони мазут за греење на студентскиот дом „Кузман Јосифовски Питу“

Компанијата Гулф донираше 9 тони екстра лесно гориво за потребите на студентскиот дом „Кузман Јосифовски Питу“ – Скопје. Студентите во домот од 4 јануари се без греење.

„Состојбата наложи потреба на која сме горди што можевме да излеземе во пресрет со оваа донација. Студентите се иднината на нашето општество, грижата за нив е дел од нашата корпоративна политика и компанијата Гулф ќе продолжи понатаму со вакви активности“, изјавија од компанијата.

Единствениот студентски дом во Скопје што се грее на екстра лесно гориво веќе десетина дена фуннкционираше без топла вода и без греење.

Проблемот бил во испораката на нафта од Дирекцијата за нафта и нафтени деривати кои информираа дека студентскиот дом нема да добие нафта до 31 јануари.

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе