Државна лотарија

Доделен првиот џип компас од инстант лозот - биди вип, вози џип

Денес во Скопје на плоштадот Македонија во Скопје Државната лотарија го додели првиот џип компас, една од 10-те премии на инстант лозот - Биди вип, вози џип. Сања Кипријановска од Куманово е првата добитничка на оваа награда, остварена за само 70 денари.

Сања е редовен играч на инстант лотарија и подолг период била упорна во купувањето инстант лозови со премии автомобили, со надеж дека на еден од нив ќе открие три исти симболи. Една од нејзините предновогодишни желби била токму тоа – да изгребе автомобил.

Кој беше против осудата на комунизмот. За работите да станат појасни.

повеќе

Со потпишувањето на Преспанскиот договор се чинеше дека се отстрани единствената пречка за македонската интеграција во ЕУ и НАТО.

повеќе

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе