Одлука на РКЕ

Дизелот поскапува за 2 денари, цената на бензинот не се менува

Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) вечерва по полноќ ќе поскапат дизел горивото и нафтата за домаќинствата за 2 денари по литар, додека цените на бензините од 95 и од 98 октани не се менуваат. Не се менува ниту цената на мазутот.

Од вечерва по полноќ, од 00.01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

- Моторен бензин - Еуросупер БС - 95 - 88,50 (денари/литар)
- Моторен бензин - Еуросушер БС – 98 - 91,00 (денари/литар)
- Дизел гориво - Еуродизел БС (Д-Е V) - 92,00 (денари/литар)
- Масло за горење - Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) - 88,50 (денари/литар)
- Мазут М-1 НС - 52,814 (денари/килограм)

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе