Од вечер по полноќ

Цената на бензинот се намалува од 109 на 108,5 денари, за половина денар поевтинува и дизелот

Регулаторната комисија за енергетика соопшти дека од вечерва по полноќ цената на бензинот од 95 октани и на дизел - горивото се намалува за половина денар, додека бензинот од 98 октани и нафтата за домаќинствата поевтинуваат за 1 денар. Цената на мазутот пак, се зголемува.

Максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин Еуросупер БС - 95 108,50 (денари/литар)
Моторен бензин Еуросупер БС - 98 110,50 (денари/литар)
Дизел гориво Еуродизел БС (Д-Е V) 103,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 102,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 53,727 (денари/килограм)

Регулаторната комисија напоменува дека тоа се максималните цени на нафтените деривати, но дека трговците на големо и трговците на мало со нафтени деривати и горива за транспорт можат да ги формираат цените на одделни нафтени деривати и горива за транспорт и пониско од највисоките утврдени цени.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,422 ден/кг и сега ќе изнесува 53,727 ден/кг.

Курсот на денарот во однос на доларот во изминатиот период по кој беа формирани цените со претходната пресметка е повисок за 0,201%.

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе