Стопанска комора на Македонија

Бранко Азески на земјоделскиот саем во Нови Сад

Претседателот на Владата на покраината Војводина Игор Мировиќ одржа состанок со преставниците на стопанските комори на земјите од регионот на Западен Балкан. На состанокот кој се одржа во зградата на покраинската влада се разговараше за јакнење на меѓусебната соработка на економски план и интензивирање на регионалното поврзување, активности кои тековно се реализираат и во рамки на проектите на КИФ.

Нашата цел е преку соработката на коморите да се зголеми и продлабочи регионалната соработка, а регионот да се отвори за нови инветсициони вложувања од трети земји бидејќи Западен Балкан има огромен потенцијал, посочи Мировиќ. 

На состанкот присуствуваа и покраинскиот секретар за регионален развој, за  меѓународна соработка и за локална самоуправа, како и претстваници од стопанскките комори на Војводина и Србија.

Состанокот на претседателите на коморите од регионот се реализира за време на Новосадскиот саем за земјоделство кој се одржува до 17 мај годинава. На саемот кој има меѓуароден карактер покрај другите, како изложувачи настапуваат и македонските компании ВИПРО од Гевгелија и ЛАРС ДООЕЛ Штип.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе