Во Истанбул

Билал Кара е реизбран за претседател на Деловниот совет на Турција - Сeверна Македонија

Бизнисменот Билал Кара е избран за претседател на  Деловниот совет на Турција - Северна Македонија во рамките на Генерално собрание на деловните совети на Одборот за надворешни економски односи (ДЕИК) што се одржа во Истанбул. ДЕИК се одржува на секои две години, со учество на членовите на ДЕИК.

„Изборот на 147 деловни совети се одржа истовремено на истиот ден, а беа избрани и нови претседатели и членови на Извршните одбори на деловните совети. Успешниот бизнисмен Билал Кара поседува повеќе здравствени инвестиции на Балканот. Претседателот Кара му се заблагодари на Управниот одбор на Деловниот совет за укажаната доверба и поддршка веднаш по изборот“, се вели во соопштението испратено до медиумите од „Санте груп“ (Sante Plus Hospital Group).

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе