Од ноќеска на полноќ

Бензинот поевтинува за половина денар, дизелот останува со иста цена

Бензинот од 95 и 98 октани, како и нафтата за домаќинствата  од ноќеска на полноќ ќе се продава по цена пониска за 0,5 денари по литар. Цената на дизел горивото останува по иста цена. Само мазутот ќе поскапи.

Од денеска на полноќ цените на бензините ќе се намалат во просек за 0,27 проценти.

Еуеросупер БС – 95 ќе чини 74,50 денари/литар, Еуросупер БС – 98 ќе се продава по цена од 76,50 денари, дизел горивото за 66,50 денари, екстра лесното 1 (ЕЛ-1) 65,50 денари, а мазутот ќе чини 41,543 денари за килограм, односно неговата цена се зголеува за 0,298 денар/килограм.

 

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе