ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА НОВОМАТИК ВО МАКЕДОНИЈА

Автомат клубовите „Адмирал“ донираше медицинска опрема за болницата во Гостивар

Автомат клубовите „Адмирал“ кои се дел од групацијата Новоматик во Македонија донираа дезинфикциски средства во ЈЗУ општа болница во Гостивар, во износ од 20.000 евра. Претходниот период во оваа иста болница компанијата донираше и електронски болнички кревети, сѐ со цел полесно да се справи со зголемената бројка на примени пациенти заразени од ковид-19 вирусот.

Оваа донација е дел од хуманитарна акција на повеќе компании, членки на групацијата Новоматик во Македонија кои донираа болнички кревети и дезинфикциски средства во пет различни здравствени институции во нашата држава. Донираните средствата од целата хуманитарна акција се во износ од 200.000 евра.

 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе