Ауди за 42.000 денари, УЈП продава запленети возила

Управата за јавни приходи на јавна аукција која ќе се оддржи 22 август ќе врши распродажба на предмети поради неплатени даноци и други давачки.

На листата има најразлични предмети, како што се моторни возила, компјутери, машини и друго, но и пелени и влошки.

Од понудените автомобили може да се најде „ауди“ (42.000 денари), комбе „мерцедес“ (60.000 денари) и камион „фап (84.000 денари).

На линкот може да направите преглед на предметите кои ќе се распродаваат на 22 август

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе