Апликацијата МојДДВ достапна и на Ајфон

Апликацијата МојДДВ веќе е достапна на Епл стор за корисниците на iOS оперативниот систем, информира Управата за јавни приходи.  

Ова се случува 11 дена по стартот на овој проект со кој на граѓаните кои скенираат фискални сметки ќе им се врати дел од платениот ДДВ. Корисниците на Ајфон реагираа поради тоа што за нив немаше апликација, а објаснувањето за доцнењето беше заради рестриктивните и строги правила на Епл.

Според УЈП, до 5 јули апликацијата МојДДВ ја симнале 58 илјади корисници. 

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе