Агенцијата за туризам најавува зголемување на туристите од Хрватска за годинава

Во организација на Агенција за промоција и поддршка на туризмот и на меѓународниот саем за туризам „Place2Go", Република Северна Македонија е прва земја партнер на овогодинешната самска манифестација што од 15-ти до 17-ти овој месец се одржува во Загреб, Хрватска.

На Саемот за туризам „Place2Go" има повеќе од 200 изложувачи, 90 штандови кои се очекува да ги посетат повеќе од 16.000 посетители.

Фокусот на Агенцијата за туризам, како што велат оттаму, во периодот што следи е зголемена промоција во земјите на Адриатик регија и токму затоа се одлучиле да станат земја партнер на овогодинешниот саем за туризам во Загреб.

Директорот на Агенцијата за туризам, Љупчо Јаневски во обраќањето на отварањето на саемот ги потенцирал пријателството на нашата земја со Хрватска, традиционалната соработка, разбирање и поддршка.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе