А1: Проблемот со воспоставувањето на повици е надминат

Телекомуникациската компанија А1 соопшти дека корисниците можат да воспоставуваат телефонски повици, бидејќи по брзата интервенција на стручните екипи техничките проблеми се надминати.

„Во моментов се работи на надминување на проблемот со испраќање на СМС пораки“, истакнаа од Компанијата.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе