Пријавувачот кажал дека е вработен во трговскиот

Дојава за бомба во Сити мол, полицијата е на терен

Дојава за бомба ги крена на нозе вработените во Сити мол во Скопје. Лице кое се претставило како вработен во трговниот центар пријавил во полицијата дека има поставено бомба. Од МВР потврдуваат дека екипи на Единицата за антитероризам се на терен и дека се работи на утврдување на тоа дали навистина е поставена експлозивна направа или се работи за лажна дојава. Се врши и евакуација на лицата кои се внатре. 

Од МВР детали најавија за подоцна.

Голем број полициски возила се упатија кон трговскиот центар. 

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе