Битолско на 13 август

До темел изгорела црква „Света Петка“

Во битолкото село Долно Егри изгорела црквата „Света Петка", нема инфорамции за причините кои се уште ги истражува полицијата.

Граѓани дури денеска пријавиле во полиција дека ноќта на 13 август избувнал голем пожар што не можеле да го изгасат.

Полицијата истражува и дали пожарот е подметнат.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе