Битолско на 13 август

До темел изгорела црква „Света Петка“

Во битолкото село Долно Егри изгорела црквата „Света Петка", нема инфорамции за причините кои се уште ги истражува полицијата.

Граѓани дури денеска пријавиле во полиција дека ноќта на 13 август избувнал голем пожар што не можеле да го изгасат.

Полицијата истражува и дали пожарот е подметнат.

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе