Aвстралија

Teпaчка во Мелбурн, пресметка на грчки демонстранти со Македонци

За време на денешните протести на грчката заедница во Мелбурн дојде до вербална и физичка пресметка меѓу група демонстранти и Македонци кои од страна ги набљудувале протестите. Главна порака на демонстрациите на Грците во Мелбурн беше - „Македонија е грчка".

Протестите се одржале во центарот на Малбурн, кога дошло најпрво до вербална пресметка   на учесници на демонстрациите и група Македонци кои, облечени во маици со македонски национални обележја, седеле на кафе во близина на грчкиот конзулат. Потоа дошло и до физичка пресметка, по што интервенирала полицијата која употребила и солзавец.

Демонстрантите носеа пароли на кои пишуваше „Не за продажба на името Македонија“ и „Македонија секогаш ќе биде грчка“.

Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна.

повеќе

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе