Данска

Mакедонци демонстрираа против промена на името и заиграа оро пред грчката амбасада во Копенхаген (ВИДЕО)

Како дел од протестот против промена на името, Македонците од Данска денеска заиграа и оро пред амбасадата на Грција во Копенхаген.

 

Мотото на денешниот протест по улиците на Копенхаген беше  „Ние сме Македонија“. На транспарентите пишуваше и „Едно име имаме“, „Доста е“ и „Дијаспорта бара попис итно“.

  

„Бејоеремите" веќе многу долги години имале и имаат јазик којшто (Слушни! Слушни добро!) сите, освен нас, го нарекуваат „македонски".

повеќе

Добронамерниот дијалог – поточно способноста да се види светот преку очите на други луѓе, посебно оние со кои не се согласуваме – никогаш не бил поважен од сега.

повеќе

Владата не би смеела самостојно да одлучува за ставање под концесија на минералните суровини како што предвидува постојниот закон.

повеќе