Време

Денеска пеколно топол ден - 38 Целзиусови степени

Македонија и целиот Медитеран деновиве се под влијание на топла воздушна маса со високи дневни температури. Денеска не очекува уште еден сончев и многу топол ден.

Утринските температури беа од 11 во Берово до 20 Целзиусови степени во Скопје.

Максималните дневни температури денеска ќе бидат во Скопје 36, Тетово 33, Гостивар 34, Маврово 28, Дебар 33, Виница 34, Крива Паланка 32, Велес 36, Радоовиш 37, Берово 30. Гевгелија 38, Крушево 28, Охрид 31, Кавадарци 38, Претор 33...

Утре и претстојниот викден не очекува исто така топло и суво време, а од понеделник температурите ќе бидат уште повисоки.

Лекарите предупредуваат да не се излегува без поголема потреба од 11 до 17 часот, а треба да се пијат повеќе течности, да се јаде лесна храна, да се носи светла облека.

 

 

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе