ПОМОШ

Бугарски спасувачи помагаат во испумпување вода во настраданите подрачја во скопско

Бугарските спасувачи и пожарникари во моментов се во една од најпогодените населби на Скопје, објави агенцијата БГНЕС.

Николај Николов, директор на бугарската Дирекција за заштита на од пожари е во Скопје и изјавил дека од Софија се испратени два тима за пребарување и спасување, а од бугарската противпожарна служба уште два тима за испумпување вода.

„Првата задача за нашите луѓе е потрага и спасување на евентуално настрадани луѓе, а втората е испумпување вода“, изјавил Николов.

Тој најавил средба со кризниот штаб, на која се сумира што е исполнето во изминатото деноноќие и што претстои понатаму, додавајќи дека сите организации работат координирано. 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе